Politica de returnare și schimb

******POLITICA DE SCHIMBARE ȘI RETURNARE A PRODUSELOR******

 

 

 

Politica de returnare:

Elementele trebuie returnate în termen de 28 zile de la livrare.

Obiectele trebuie să fie neutilizate.

Lucrurile trebuie să aibă toate etichetele Miss Lulu atașate.

Obiectele trebuie returnate pe cheltuiala clientului.

Trebuie să obţineţi dovezi de poştă pentru cazul în care comanda se pierde în drum spre depozitul nostru.Dacă nu faceți acest lucru, s-ar putea ca noi să nu putem procesa comanda de retur a dumneavoastră.

Ne rezervăm dreptul de a nu vă rambursa banii dacă  returnați produsele altfel decât în conformitate cu politica noastră de returnare.

 

--Cum să returnez un articol?

Vă rugăm să urmaţi paşii de mai jos pentru un retur rapid şi uşor.

Vă rugăm să completați o notă cu motivul returnării și cu numărul de ordine (găsit pe factură).

Includeți nota cu obiectul și ambalați obiectul în mod sigur.Vă rugăm să utilizaţi ambalajul original de poştă, dacă este posibil, şi vă rugăm să vă asiguraţi că obiectul este şi în ambalajul original.

Duceţi coletul la orice centru poştal şi obţineţi o dovadă de primire.

 

ADRESA RETURN:

Miss Lulu Bags.

Unit 6

East Moors Business Park

East Moors Road, Cardiff

Cardiff.

CF24 5JX

 

 

RAMBURSAREA BANILOR

Obiectele vor fi rambursate după ce le-am primit înapoi în depozitul nostru şi au fost inspectate. Mărfurile sunt responsabilitatea dumneavoastră până când ajung la depozitul nostru, aşa că vă rugăm să vă asiguraţi că sunt ambalate corespunzător, astfel încât să nu se deterioreze în tranzit.

În cazul în care un articol este returnat la noi într-o stare necorespunzătoare îl putem trimite înapoi la dumneavoastră și putem refuza rambursarea.

Obiectele vor fi rambursate la prețul pe care le-ați achiziționat, inclusive articolele la reducere.

Dacă aveţi nevoie de o rambursare, dar nu puteţi returna obiectul la noi pentru orice motiv, atunci o rambursare va fi la discreţia noastră.

Orice rambursare va fi emisă automat prin metoda de plată pe care aţi folosit-o pentru a plasa comanda iniţială.Acest lucru de obicei durează cinci zile lucrătorare în Marea Britanie pentru a intra înapoi în contul dumneavoastră.

 

Pot schimba un articol?

 

Clienții din Regatul Unit pot schimba un element pentru o culoare diferită a aceluiași articol.

Dacă doriți să schimbați produsul un alt produs diferit, acesta trebuie să fie la același preț de achiziție ca și elementul care este returnat.Dacă elementul este la un preț diferit va trebui să returnați elementul nedorit pentru o rambursare și să plasați o nouă comandă.

În cazul în care elementul pe care doriți să-l schimbaţi este indisponibil o rambursare va fi emisă în schimb.

Orice obiect nedorit poate fi returnat la noi în conformitate cu politica noastră de returnare.

Schimburile vor fi trimise la adresa implicită din contul dumneavoastră; nu putem trimite schimburi la o adresă care nu este adresa implicită.

Pentru a actualiza adresa implicită mergeți la "Contul meu" și ”Modifică intrările din cartea de adrese”.

 

CLIENTI INTERNATIONALI

 

Din păcate, nu putem oferi schimburi, toate obiectele vor fi returnate.

Dacă aveți nevoie de o culoare diferită, va trebui să introduceți o nouă comandă.

Vă rugăm să obţineţi o dovadă de primire a corespondenţei, astfel încât, dacă parcela dvs. 

dispare şi nu ajunge la depozitul nostru, veți avea dovada că aţi trimis-o.

Poate dura până la 21 zile lucrătoare ca parcela dumneavoastră să ajungă la depozitul nostru din Marea Britanie.După ce coletul a fost primit vom emite rambursarea și veți primi un e-mail pentru a vă anunța după ce acest lucru a fost făcut.Poate dura până la zece zile ca fondurile să apară în contul tău.

 

A ajuns returul meu?

 

Vă rugăm să permiteţi până la zece zile lucrătoare pentru primirea parcelei dumneavoastră.

Un e-mail va fi trimis pe adresa dumneavoastră după ce returul a fost procesat.

Dacă nu ați auzit nimic de la noi după cele zece zile de lucru, vă rugăm să ne contactați la enquiries@lulubags.co.uk cu numărul dvs. de comandă și detalii despre returul dumneavoastră.

 

******Toate vânzările sunt finale******

 

 

În cazul în care din livrare există orice lipsă sau este într-un pachet incorect, trebuie să ne notificați în termen de 48 ore de la  semnarea pentru comanda dumneavoastră.

Dacă doriţi să returnaţi obiecte deteriorate vă rugăm să ne anunţaţi în termen de treizeci de zile de la primirea bunurilor.Vom emite un formular de returnare care trebuie completat şi returnat cu obiectele deteriorate şi o copie a facturii (facturilor) pentru obiectele comandate din ultimele treizeci de zile.

Costurile de transport pentru retur plus toate taxele aplicabile vor fi responsabilitatea clientului.

 

Toate obiectele returnate trebuie să conţină factura de comandă, inclusiv toate detaliile comenzii şi o notă care să explice pagubele.

În nici un caz, societatea nu este responsabilă pentru costurile de expediere.

În nici un caz, societatea nu este responsabilă pentru daune indirecte.

 

Cererile de returnare vor fi prelucrate după ce departamentul de  returnări inspectează starea elementelor, vă rugăm să acordați cinci zile de lucru pentru credit sau restituire să fie prelucrate.Toate obiectele returnate trebuie să conţină factura de comandă, inclusiv toate detaliile comenzii şi o notă care să explice pagubele şi dacă doriţi un înlocuitor sau un credit.

 

lulubags.co.uk își rezervă dreptul de a refuza marfa returnată sau poate interzice un client de la achizițiile viitoare, în cazul în care clientul are o istorie de abuz de politica de returnare.

Ne rezervăm dreptul de a schimba aceste condiţii în orice moment şi este responsabilitatea dumneavoastră să citiţi termenii şi condiţiile de fiecare dată când utilizaţi acest site.Această politică de returnare nu afectează drepturile dumneavoastră statutare.

ADRESA RETURN:

Miss Lulu.

82 Seawall Road

Cardiff

CF24 5TH

 

 

Free Shipping
Shipping in world for orders over £200
Special Gift
Give the perfect gift to your loved ones
Money Back
Not receiving an item applied to reward